Onko koronan kanssa taistelu turhaa Uusi

Tuttavapiirissäni paljon äärettömän fiksuja väitelleitä biologeja ja mikrobiologeja, jotka ovat sitä mieltä että koronan kanssa taistelu on turhaa ja kannattaisi vaan luovuttaa nyt heti, kun lopulta se on edessä kuitenkin.

Tukahduttamisesta sanovat, että teoriassa toki toimivaa, mutta käytännössä on tässä vaiheessa mahdotonta maailmanlaajuisessa mittakaavassa, kun tarttuvuus on niin korkea ja toisaalta suurehko osa tartunnan saaneista on oireettomia/vähäoireisia.

Onko näin?

Perustuslaki ja tukahdutus

Miten huomioitte perustuslain ja perusoikeudet?

Koronaepidemia ja media

Mediassa ei nykyään muusta puhutakkaan kuin koronasta. Saako koronaepidemia liikaa huomiota vai mitä mieltä olette?

Kolmen tyypillisen pandemia- ja epidemiastrategian vertailu

Mitä eroa tukahdutus-, hybridi- ja eliminointistrategioilla on? Voitteko selittää niiden keskeisimpiä eroja eri tilanteissa?

Lapset, koulut ja harrastukset

Tartuttavatko lapset? Miten koulut ja lasten harrastukset voidaan pitää auki?

Liberaalidemokratia ja rajavalvonta

Suomi on länsimainen liberaalidemokratia. Ei rajoja voi sulkea tai ketään pakkotestata. Miten tällaiset toimet voidaan perustella?

Rokotukset ja tukahdutus

Ei kai enää kannata tukahduttaa, kun voimme sinnitellä vain vähän aikaa nykykonstein kunnes rokotteet ratkaisevat ongelman?

Tukahdutuksen työkalupakki

Mitkä ovat tukahdutuksen keskeiset työkalut? Miten rokotteet ja lääkkeet vaikuttavat työkaluihin?

Eroon koronasta -työryhmän poliittinen agenda

Onko Eroon Koronasta -ryhmällä poliittinen agenda?

Eroon koronasta -työryhmän synty ja alkutaival

Miten ja miksi Eroon Koronasta -työryhmä sai alkunsa? Miten se toimii?

Koronavirustauti, epidemia ja vaikutukset

Kuolleisuusluvut ovat laskeneet melkein joka puolella ja taudin infektiokuolleisuusosuus ei vaikuta olevan kovin suuri. Vain hyvin pieni osa ihmisistä kuolee. Ampuuko tukahdutusstrategia tykillä kärpästä?

Koronaviruksen kausivaihtelut

Eikö korona joka tapauksessa katoa kesäksi?

Tukahdutus-, hybridi- ja eliminointistrategian keskeiset erot

Pandemian- ja epidemianhallinnassa on lukuisia eri strategioita. Voisitteko tarkemmin kuvata näkemyksenne niiden eroista? Entä miten ne suhtautuvat esimerkiksi muuntovirusten uhkaan?

Tukahdutuksen jälkeinen aika

Tartuntatilanne on vaikea sekä Suomessa että ulkomailla. Mikä takaa sen, että tukahdutuksen jälkeen ei tule uusia tartuntoja? Eikö tukahdutus vaadi jatkuvaa lockdownia?

Tukahduttaminen, eliminaatio, ekskluusio ja eradikaatio

Mitä tukahduttaminen tarkoittaa? Miten tukahduttaminen eroaa eliminaatiosta? Entä miten ekskluusio toimii? Ja miten edellä mainitut eroavat eradikaatiosta?

Ymmärryksemme COVID-19:sta, SARS-CoV-2:sta ja monista muista globaaliin pandemiaan liittyvistä seikoista muuttuu kaiken aikaa. asiantuntijaverkoston jäsenet pyrkivät päivittämään vastauksia ja vastaamaan uusiin kysymyksiin tasaisin väliajoin. Vastaukset eivät välttämättä edusta kaikkien Eroon koronasta -asiantuntijaverkoston jäsenten kantoja tai vastaajien työnantajien näkökulmia koronapandemiaan. Muodollisempiin näkemyksiimme voit tutustua tarkemmin muistioistamme.